Close

November 2, 2017

Design The Box Competition | Trinity College Dublin

Deadline: 4 December 2017
A competition to redesign the exterior of a new media studio at Trinity College Dublin.

Overview: The Box is a new media studio in Trinity College Dublin which seeks to empower refugees through the provision of media training workshops, the co-creation of video content, and the use of an online TV platform. It is managed by CONNECT in collaboration with ALTV.

The facilities at The Box are available to students, researchers and staff at Trinity College Dublin for use in their own creative pursuits. The Box also functions as a space for social and collaborative events such as informal meetings, workshops, film screenings and art exhibitions.

Competition: The Box consists of four standard shipping containers which are connected and fixed in place. The exterior appearance is currently plain and industrial, painted green and grey. We are seeking innovative design proposals from artists, designers, architects, craftspeople and others (individuals or groups), to enhance both the appearance and the user experience of The Box.
Students and professionals alike are welcome to submit proposals.

Prizes and budget: The prize for the winning design is €2,000. There is a maximum budget of €3,000 available for the execution of the winning design, including the cost of all materials. Any surplus funds will be reinvested in the workshop program.

Entrants are encouraged to re-imagine The Box’s exterior aesthetic. There is also scope to structurally extend the roof at the front of The Box, with a view to increasing the usable, sheltered space. Materials used should be readily available (timber, paint, etc.). Note: The winning designer/design team is responsible for sourcing materials and executing their design.

Please see connectcentre.ie/news/design-the-box-competition-details for full details, resources and terms & conditions.


Design The Box Competition | Trinity College Dublin